Hlavní obsah

Nový Peugeot 308 nafocen bez maskování

Automobilka Peugeot si vzhled nové generace modelu 308 pečlivě střeží, ovšem vypadá to, že se jej přesto podařilo zachytit. Představení novinky se očekává v následujících týdnech.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Peugeot 308 SW GT BlueHDi (Ilustrační foto)

Článek

Současný Peugeot 308 je na světě už osmým rokem, a tak je nasnadě, že automobilka pracuje na jeho nástupci. Už před řadou měsíců se objevily kusé informace, například že by technickým základem měla být inovovaná platforma EMP2, která podpírá i současnou „třistaosmu”, a že by se měla nová varianta peugeotu představit během roku 2021.

V posledních dnech se o nové generaci tohoto francouzského konkurenta Volkswagenu Golf hovoří znova. Internetem totiž prolétlo několik fotografií, které ukazují příď a levý bok dosud neznámého auta, s popisky, že se jedná právě o novou generaci Peugeotu 308.

Potvrzení od automobilky samozřejmě neočekávejme, příliš mnoho jiných možností, jaké auto by se na fotkách mohlo ukazovat, však není. Vidíme kompaktní hatchback s novým logem Peugeotu a s přídí v designovém jazyku, který automobilka už několik let u svých nových aut používá.

Vizuálně se podobá aktuální generaci 508 či 3008 a 5008 po faceliftu. Kromě toho mají zadní dveře tvar prakticky shodný s těmi na dosavadní „třistaosmě”, až na prolis kolem kliky, který vypadá, že bude pokračovat nad zadní kolo.

Premiéra novinky se očekává v příštích týdnech. Motorová paleta má krom klasických spalovacích motorů zahrnovat i plug-in hybridní ústrojí.

Foto: Peugeot

Dosavadní Peugeot 308

Reklama

Související články

Peugeot má nové logo

Jedenáctá verze loga Peugeotu se svým ztvárněním vrací do minulosti. Dominantou je tradičně lev, kolem kterého je však znovu erb.

Výběr článků

Načítám