Hlavní obsah

Nový Land Rover Defender se bude vyrábět na Slovensku

Právo, laz, ivi, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka Jaguar Land Rover definitivně potvrdila, že v závodu u Nitry bude vyrábět nový model Defender. První kusy nového modelu by měly z výrobních pásů sjet do konce roku 2019.

Foto: Land Rover

Maskovaný prototyp Land Roveru Defender příští generace

Článek

Poté, co Land Rover zveřejnil dosud nejdetailnější fotky maskovaného off-roadu nové generace, přichází zpráva ze Slovenska. Nová továrna u Nitry má totiž sloužit právě k výrobě Defenderu.

Nový model byl vyvinutý v Gaydonu ve Velké Británii, kde má Land Rover designerské, inženýrské a testovací sídlo. „Novým domovem globální výroby vozidel Defender se stane nedávno otevřený špičkový výrobní závod společnosti Land Rover v Nitře,“ citovala agentura TASR mluvčí firmy Miroslavu Remenárovou.

Defender patří mezi legendy terénních vozidel. První model vyrobili ve Velké Británii ještě v roce 1948. Po druhé světové válce byl v Evropě nedostatek oceli, proto se tento model stavěl především z hliníku. Defender byl původně určený farmářům, ale postupem času se prosadil jako víceúčelový automobil. Automobilka Jaguar Land Rover zahájila výrobu ve svém novém závodě u Nitry koncem října 2018. Výrobní kapacita závodu je 150 tisíc automobilů ročně.

Momentálně se v Nitře vyrábí model Land Rover Discovery. Jaguar se stal čtvrtou automobilkou, která působí na Slovensku. V Bratislavě je továrna německého Volkswagenu, v Trnavě vyrábí francouzský koncern PSA Peugeot Citroën a u Žiliny má svůj závod korejská Kia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám