Hlavní obsah

Nový Golf GTI Performance už lze objednat, má 245 koní jako Škoda Octavia RS

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemský importér Volkswagenu zveřejnil ceny sportovního provedení Golf GTI Performance. Ten má stejný výkon jako Škoda Octavia RS 245, která by měla ceny odkrýt v řádu několika dnů až týdnů. Za GTI Performance dáte v Česku nejméně 745 900 korun.

Foto: VW

Volkswagen Golf GTI Performance

Článek

Golf GTI Performance o výkonu 180 kW/245 k je k dispozici buď s šestistupňovou mechanickou převodovkou, nebo s novou sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG. Od základního modelu Golf GTI s výkonem 169 kW/230 k se verze Performance liší logem GTI na červených brzdových třmenech vepředu, červenými nápisy GTI na přídi a zádi a většími kotoučovými brzdami s vnitřním chlazením (vepředu 340 mm, vzadu 310 mm).

Podle výrobce umí tato verze zrychlit z 0 na 100 km/h za 6,2 sekundy, Octavia RS 245 je o trochu pomalejší: liftback tuto disciplínu dokáže za 6,6 s, kombi za 6,7 s. Všechny varianty mají nejvyšší rychlost omezenou elektronicky při tradičních 250 km/h.

GTI Performance má standardně dodávanou mechanickou uzávěrku předního diferenciálu, poháněná jsou přední kola (u verze R všechna čtyři). Za GTI Performance chce české zastoupení Volkswagenu 745 900 korun, ceny RS 245 zatím Škoda nezveřejnila. Víme jen cenu základní Octavie RS – s benzínovým motorem (230 k) a manuální převodovkou to je nejméně 696 900 korun.

Foto: VW

Volkswagen Golf GTI Performance

Reklama

Výběr článků

Načítám