Hlavní obsah

Nový Fiat Topolino se představil na dalších fotografiích, dveře nakonec nabídne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fiátek pro náctileté nabídne až 75 km dojezdu v přepočtu za 237 tisíc korun, a kromě toho také bluetooth reproduktor nebo kufr - doslova - upevnitelný jako batoh na záď vozu.

Fiat TopolinoVideo: Fiat

 
Článek

Před více než měsícem zveřejněná první fotografie Fiatu Topolino ukázala, že tento francouzsko-italský městský drobek bude mít místo dveří jen lana. Snad pro případ, že by pršelo, nicméně automobilka nabídne i verzi s klasickými dveřmi.

Ta se jmenuje prostě Topolino a nemá ani plátěnou střechu. Varianta s otvírací střechou a bez dveří má název Topolino Dolcevita a teoreticky to je spíš plážová bugina než skutečně použitelné autíčko do města.

Kromě designu, který jsme si už do značné míry mohli prohlédnout, je nejvýraznějším prvkem topolina „zahrádka“ na kufr na zádi. Obrázky ukazují, že i ten je možné v rámci příslušenství pořídit.

Seicento od Fiatu je zpět v podobě crossoveru

AutoMoto

Mezi příslušenstvím je dále k mání větrák do interiéru, napájený z USB, odnímatelný reproduktor připojitelný k mobilu pomocí bluetooth, termolahev na teplé i studené nápoje nebo potahy sedadel, které můžou sloužit i jako plážové osušky.

Co ovšem na výběr není, je barva zvenčí nebo zevnitř - topolino bude k mání pouze ve světlezelené Vita, jak je vidět na fotografiích. Automobilka také potvrdila odhady co do pohonného ústrojí - vůz má 5,4kWh baterii, která stačí na 75 km jízdy a dobíjí se čtyři hodiny do plné kapacity.

Nejvyšší rychlost je omezena na 45 km/h a stroj, jelikož není plnohodnotným autem, mohou řídit s patřičným oprávněním i šestnáctiletí. Předobjednávky již jsou otevřeny v Itálii a Francii, a to s cenou od 9890 eur (237 tisíc korun).

Fiat Topolino se vrací jako elektrické mikroauto bez dveří

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám