Hlavní obsah

Novodobý Velorex se možná bude prodávat ve Spojených státech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studenti Texaské univerzity vypracují studii uvedení nástupce legendární tříkolky Velorex na americký trh. Tuzemský výrobce Motoscoot už podle majitele Motoscootu Pavla Brídy jedná s americkým investorem, který by v USA vozítka vyráběl.

Článek

Nový model Velorexu vznikl před více než rokem a loni jej Brída představil na veletrhu vozidel Sema v Las Vegas. Podle něj jsou právě USA vhodným trhem pro nástupce legendární tříkolky. "Každý vyrobený kus je originál. V podstatě vyjdeme zákazníkovi ve všem vstříc," uvedl. Zakázková výroba ale z původně levného vozítka dělá stroj za 500 a více tisíc korun.

Původní dvoutaktní motor Jawa nahradil agregát od Hondy s výkonem přes 150 koní, na přání zákazníka může být vozítko osazené i motorem jiné značky, například dvouválcem Ducati. Výkon ani maximální rychlost výrobce neudává.

Motoscoot nový velorex nabízí pod označením Velor-X-Trike, protože původní značku si zaregistrovala jiná firma. Původní "hadrák" pro invalidy spatřil světlo světa před 61 lety. Jeho tvůrce Mojmír Stránský zemřel v pondělí 13. června. Motoscoot vedle Velorexu před pěti lety oživil i populární moped "pařez", který prodává se čtyřtaktním motorem čínské výroby. I New Pionýr by se měl začít prodávat v USA.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám