Hlavní obsah

Nová Škoda Octavia jde s cenou dolů, díky nové základní výbavě a nejslabšímu motoru

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U nové Octavie propagovala Škoda při prvním uvedení na trh loni na podzim základní cenu 456 900 Kč včetně DPH, ale vůz za tuto cenu dosud nebylo možné objednat. To se teď s představením dvou základních stupňů výbavy a nového výchozího motoru mění.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia ve verzi Active

Článek

Většina modelů Škody výbavu „active” na českém trhu pomíjí a začíná až vybavenějším stupněm „ambition”, Octavie se to ale netýká.

S 24. červnem se na trh dostává varianta „active”, která s novým základním tříválcovým motorem 1,0 TSI Evo o výkonu 81 kilowattů přijde na 493 900 korun. Ještě níž na slíbených 456 900 korun cenovku tlačí speciální akční edice 125 let na oslavu výročí společnosti, která právě z verze „active” vychází.

Původně přitom Octavia v loňském roce vstoupila na trh ve výbavě „ambition” s cenou 636 900 Kč a s motory 1.5 TSI ACT se 110 kW a 2.0 TDI Evo s 85 kW.

První jízda s novou Škodou Octavia: Superb má problém

AutoMoto

Standardem výbavy „active” – která je krom litrového základu k mání i se zmíněnými dvěma čtyřválci a v nabídce zůstane standardně – je například sedm airbagů, tempomat s omezovačem rychlosti, ochrana před čelním nárazem v nízké rychlosti, asistent udržování jízdního pruhu či asistent rozpoznání únavy.

Řidiči si místo automatické klimatizace musejí vystačit s manuální, jinak ve výbavě zůstalo elektrické ovládání všech oken i vnějších zpětných zrcátek s vyhříváním, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, startování tlačítkem, dálkové ovládání centrálního zamykání a řada dalších položek. V přístrojové desce je umístěn infotainment Swing s 8,25palcovou obrazovkou, digitálním radiopříjmem a funkcí pro zrcadlení chytrých zařízení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám