Hlavní obsah

Elektrická Škoda Citigo je do konce roku vyprodaná, produkci brzdí dodávky baterií

Novinky, laz

Bratislavská automobilka produkující první stoprocentní elektromobil od Škody by mohla produkovat více vozů Citigoe iV. Škoda registruje i trvalý zájem o tento elektrický minivůz, ovšem brzdou je nedostatek baterií. Trvá napříč automobilovým průmyslem.

Foto: Škoda Auto

Škoda Citigoe iV je prvním sériovým elektromobilem značky.

Článek

„Výrobu elektrického modelu Citigo omezuje nedostatek trakčních baterií,“ přiznává Luboš Vlček, ředitel českého zastoupení Škody Auto. Pro letošní rok je tak kvóta dvou tisíc kusů vyprodána.

Auta objednaná v letošním roce se tak budou vyrábět i v roce příštím. Kvůli nedostatku baterií se Citigoe iV krom České republiky nabízí jen na dalších třech trzích.

Foto: Škoda Auto

Škoda Superb iV a Škoda Citigoe iV

Škoda by svůj první sériové vyráběný elektromobil ráda prodávala ve vyšších počtech i vzhledem k tomu, že má důležitý podíl na plnění flotilových emisních limitů. Stejně jako plug-in hybridní Superb iV, který tvoří 16 procent prodejů, což je podle Vlčka lehce nad očekáváním.

První svezení s elektrickými škodovkami: Jedna do města, druhá i na cestování

AutoMoto

V oblasti alternativních pohonů letos tuto dvojici doplní také tři vozy na CNG - Scala, Kamiq a Octavia. Třetí jmenovaný model pak nabídne rovněž plug-in hybridní ústrojí.

Vlček rovněž odmítl spekulace, že by uvolněné kapacity mohly být doplněny výrobou modelu Citigo na CNG či benzín. Obě již v nabídce nefigurují, a tak to zůstane i nadále.

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda Superb iV neuspěla v losím testu

Takzvaný losí test, který tradičně provádí švédský magazín Teknikens Värld, dopadl pro plug-in hybridní Škodu Superb iV nelichotivě. Podobné vysvědčení si veze...

Výběr článků

Načítám