Hlavní obsah

Nová Lancia Ypsilon už není tajemstvím, vůz byl vyfocen zcela bez maskování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová generace kompaktního hatchbacku byla nafocena během natáčení reklamního spotu. Kromě zcela odhaleného exteriéru vidíme i část interiéru.

Foto: Lancia

Upoutávka na novou Lancii Ypsilon

Článek

Lancia kdysi patřila k vyhlášeným italským automobilkám, v posledních letech ovšem spíše skomírala. Působila totiž pouze na svém domácím trhu, kde nabízela jen jeden model. Městský hatchback ypsilon přitom značka poprvé představila již v roce 2011 a ani několik modernizací to nedokázalo zcela skrýt.

V rámci vytvoření koncernu Stellantis, jehož je značka Lancia součástí, však bylo rozhodnuto, že se automobilka vrátí na výsluní. Cestu jí začne vyšlapávat právě model ypsilon, ovšem v nové generaci, jejíž premiéra by měla proběhnout v tomto roce.

Lancia začíná odhalovat nový model Ypsilon, premiéru bude mít v únoru

AutoMoto

Automobilka už novinku několikrát poodhalila, nyní se na facebookovém profilu Masera objevilo několik snímků, které odhalují vůz zcela bez maskování. Vyniká tak jeho nová příď se třemi liniemi denního svícení a kulatými hlavními světlomety v rozích karoserie.

Modrou karoserii doplňují černé dekory a výrazné nápisy Lancia. Nápadným prvkem jsou i zadní kulatá světla s motivem ležícího písmene Y. Podběhy pak vyplňují černá kola se stříbrnými detaily.

Jedna z fotografií kabiny ukazuje digitální přístrojový štít a displej infotainmentu. Obrazovky jsou zhruba stejně velké, pravděpodobně však nejsou v jednom panelu. Středový tunel pak pod palubní deskou tvoří nevšední stoleček, který automobilka poodhalila již v oficiálních materiálech.

Nová Lancia Ypsilon by měla být oficiálně představena 14. února, jak připomíná web Carscoops, který na únik fotografií také upozornil. Pod kapotou by mělo být hybridní i čistě elektrické pohonné ústrojí, přičemž technika bude pravděpodobně sdílet komponenty s modely jako Peugeot e-208 nebo Jeep Avenger.

Lancia ukazuje příď nového ypsilonu, symbol znovuzrození značky dorazí v únoru

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám