Hlavní obsah

Lancia začíná odhalovat nový model Ypsilon, premiéru bude mít v únoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dlouhých dvanácti letech na trhu se Lancia Ypsilon konečně dočká nové generace, která má být prvním krokem dlouho očekávané renesance značky. Hned v úvodu nabídne nový model i speciální limitovanou edici.

Foto: Lancia

Lancia poodhaluje novou generaci modelu Ypsilon.

Článek

Nad značkou Lancia se v uplynulých letech stahovala mračna a mnozí už pochybovali o její další budoucnosti. Ostatně není se čemu divit, vždyť dnes prodává pouze jeden model, který už je na světě 12 let, a koupit jej lze pouze v Itálii. Místo konce značky nám ale koncern Stellantis, pod který dnes Lancia patří, slíbil její renesanci.

Ta začne již v únoru příštího roku, kdy bude konečně představena nová generace modelu Ypsilon. Tedy první ze tří očekávaných novinek značky. První ukázky nového modelu automobilka zveřejnila v pondělí 27. listopadu, kdy si připomíná 117 let od svého založení. Kromě toho ale přidala i několik zajímavých detailů.

Foto: Lancia

Součástí kabiny bude prvek označovaný jako „tavoliono“.

Automobilka například oznámila, že vůz bude nejprve představen v čistě elektrické limitované edici Lancia Ypsilon Edizione Limitata Cassina, která vznikne v počtu 1906 kusů. Tedy jako oslava 117 let od založení značky. Na vytvoření této speciální edice automobilka spolupracovala s italskou designovou společností Cassina, která se podílela i na vývoji konceptu Lancia Pu+Ra HPE.

V rámci prvních ukázek vidíme novou Lancii Ypsilon pod maskovací plachtou, přesto už nyní dokáže zaujmout prakticky kolmou přídí a ostře řezanými hranami kapoty. Kromě toho ale Lancia prezentuje také objekt označovaný jako „tavolino“, což je italský výraz pro malý stolek.

Foto: Lancia

Vůz nabídne limitovanou edici, na jejímž vývoji spolupracovala Lancia s designovou společností Cassina.

Kulatý objekt, který bude velmi pravděpodobně umístěn mezi předními sedačkami nové Lancie Ypsilon, bude v limitované edici čalouněn modrou kůží a ozdoben logem Cassina společně s očíslováním vozu v limitované edici. V přední části vidíme náznak ovládacích tlačítek a zřejmě i displeje. Celek pak lemuje chromovaný rámeček.

Lancia má plán obrození. Tři nové modely a elektrickou budoucnost

AutoMoto

Lancia má nové logo, je součástí renesance značky

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám