Hlavní obsah

Lancia ukazuje příď nového ypsilonu, symbol znovuzrození značky dorazí v únoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka Lancia prezentuje fotografii přední části nové generace hatchbacku Ypsilon. Zaujme světelným podpisem a výrazným nápisem.

Foto: Lancia

Upoutávka na novou Lancii Ypsilon

Článek

Již druhá upoutávka na novou Lancii Ypsilon se soustředí na velmi netradičně tvarovanou příď. Je zřejmé, že vůz výrazně čerpá z letošního konceptu Pu+Ra HPE.

Můžeme vidět tři tenké lamely LED světel uspořádané do tvaru Y či T fungující jako denní svícení, hranu kapoty nesoucí nápis Lancia a nejspíš i světlomety na okrajích předního nárazníku.

Nad značkou Lancia se v uplynulých letech stahovala mračna a mnozí už pochybovali o její další budoucnosti. Dnes prodává pouze současný ypsilon, který už je na světě 12 let, a koupit jej lze pouze v Itálii. Místo konce značky však koncern Stellantis, pod který Lancia patří, naplánoval její renesanci.

Začne již v únoru příštího roku, kdy bude konečně představena nová generace modelu Ypsilon coby první ze tří očekávaných novinek značky.

Ypsilon použije stejnou platformu Stellantis E-CMP jako vozy Peugeot 208 a Opel Corsa. Potvrzena je zatím elektrická verze, základy však umožňují i použití zážehových motorů.

Lancia začíná odhalovat nový model Ypsilon, premiéru bude mít v únoru

AutoMoto

Studie sportovního kupé vrací Lancii zpět do hry

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám