Hlavní obsah

Nová fabia se začne prodávat v prosinci, souběžně dorazí i kombi

Novinky, Martin Žemlička

Třetí generace fabie se v České republice začne prodávat na přelomu letošního a příštího roku. Velmi záhy poté bude možné objednávat i verzi kombi, uvedl v rozhovoru pro Novinky.cz šéf Škody Auto ČR Luboš Vlček.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Fabia druhé generace (provedení RS)

Článek

„Zahájení prodeje třetí generace fabie bude na přelomu roků 2014 a 2015,” uvedl Luboš Vlček. Ve světové premiéře se nový model ukáže začátkem října na pařížském autosalonu.

Jako již tradičně bude v nabídce karosářská verze hatchback i kombi. Prodej bude prakticky stejný pro obě verze; pro srovnání – u první i druhé generace fabie se nejprve uvedla verze hatchback, praktičtější kombi dorazilo až za rok.

„Náběh bude velmi blízko sobě, zpočátku roku 2015 budeme schopni nabídnout i provedení kombi,” doplnil Vlček. První dodávky zákazníkům budou díky předobjednávkám dříve než v březnu 2015.

O nástupci roomsteru se jedná

Ohledně nástupce modelu Roomster, který techniku do značné míry sdílí se současnou fabií, zatím nebylo rozhodnuto. „V tuto chvíli vedeme velice intenzivní diskusi s koncernem. Finální rozhodnutí očekáváme koncem tohoto roku,” podotkl Vlček.

„Osobně se domnívám, že nástupci roomsteru by pokračování tohoto konceptu slušelo. Nechme se překvapit,” dodal Luboš Vlček, který je zodpovědný za všechny prodejní, marketingové a poprodejní aktivity značky Škoda na domácím trhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám