Hlavní obsah

Nissan začal vyrábět nový qashqai, v Británii se i vyvíjel

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V továrně v britském Sunderlandu zamířila minulý týden na výrobní linky už 3. generace kompaktního SUV Nissan Qashqai. Dvěma předchozím generacím se v Evropě poměrně dobře dařilo, a tak Nissan vkládá do modelu velká očekávání. Na podzim se první kusy objeví i u dealerů.

Foto: Nissan

Nissan Qashqai vstupuje do výroby.

Článek

Třetí generace modelu Qashqai převzala z předchozích vydání prakticky vše, co stálo za jejich úspěchem na „starém kontinentu“. Heslem novinky je pak „navržený pro Evropu, vyráběný v Evropě,“ což jasně evokuje, kam hodlá Nissan soustředit největší odbyt malého SUV.

Unikla zřejmě finální podoba nového Nissanu 400Z

AutoMoto

Nový qashqai musí navázat na tři miliony kusů prodaných předchozích generací, které se vyráběly už od roku 2006. Stojí na modulární platformě CMF-C od Renaultu, Nissanu a Mitsubishi. Vůz má tradiční vlastnosti jako vyšší světlou výšku a poměrně prostorný interiér. Mezigeneračně se zvětšil o 35 mm na délku, 32 mm na šířku a 25 mm na výšku. Rozvor náprav se pak prodloužil o 20 mm.

Foto: Nissan

Nissan Qashqai nové generace

Vůz vyráběný na severu Anglie v Sunderlandu do značné míry navrhlo právě britské oddělení automobilky. Zákazníky chce mimo jiné zaujmout i moderními technologiemi, za všechny lze jmenovat mild-hybridní motor s výkonem 140 koňských sil nebo druhou variantu, full-hybrid s výkonem 190 koní.

Vůz se změnil i designově, nově je odvážnější. V interiéru je 12,3palcový displej místo přístrojového štítu i devítipalcová obrazovka infotainmentu. Mimo jiné lze do vozu dát i desetireproduktorový systém od společnosti BOSE.

Nissan představuje nový Qashqai

AutoMoto

Nissan do výroby třetí generace qashqai nainvestoval bezmála 11,5 miliardy korun. Cena auta bude na začátku září, kdy první kusy dorazí k dealerům, stanovena na 539 tisíc korun. Premiérové objednávky by měly k zákazníkům dorazit o měsíc později.

Reklama

Související články

Nový Nissan Qashqai ukazuje interiér

Po prvních informacích a snímcích maskovaných prototypů nechává Nissan nahlédnout do interiéru třetí generace úspěšného SUV nižší střední třídy. Nový qashqai...

Výběr článků

Načítám