Hlavní obsah

Nissan pracuje na náhradě GT-R. Počítá s elektřinou

Sportovní divize Nissan Nismo pracuje na sportovním voze s elektrifikací, který by měl na trhu v Evropě a USA nahradit legendární model GT-R. V rozhovoru pro web Autocar to potvrdil generální ředitel automobilky Takao Katagiri.

Foto: Nissan

Nissan a jeho vize elektromobility

Článek

Nejvýše postavený muž japonské automobilky Nissan v rozhovoru hovořil o možném nástupci GT-R jako o vozidle, které dorazí s elektrifikací ještě v tomto desetiletí a jako první se bude prodávat v Japonsku, které bude následovat Evropa a Severní Amerika.

„V Evropě máme pro Nissan velice důležitou vizi. Je to srdce tohoto nového vozu,“ uvedl Katagiri s tím, že klíčovou zemí pro prodeje má být Velká Británie i vzhledem k tomu, že má Nissan v Sunderlandu obří závod. „Tento region je pro nás velmi výjimečný,“ dodal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Současný Nissan GT-R se představil už v roce 2007

Jak už jsme uvedli, vůz by měl nepřímo nahradit spalovací sporťák GT-R, který odešel z Evropy letos na začátku roku po 13 letech. Pod kapotou novinky by se měl objevit hybridní pohon. O čistě elektrické verzi ale zatím Nissan nemluví.

Co se prvních elektromobilů od Nissanu týče, ty by se v Evropě měly objevit až za několik let. Automobilka do nich totiž chce umisťovat výhradně revoluční polovodičové baterie, které jsou podle vědců teprve v rané fázi testování a jejich příchod na automobilový trh se zdá být reálný v horizontu deseti let.

Nový Nissan X-Trail konečně i v Evropě. Má sedm sedadel, hybrid a čtyřkolku

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám