Hlavní obsah

Nissan poprvé ukázal nové sportovní kupé řady Z. Vypadá na povedené retro

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka se skutečně chystá představit kompaktní sportovní kupé nové generace. Legendární Z se ukázalo na novém videu, kde Nissan prezentuje svou budoucnost.

Nissan poprvé ukázal nové sportovní kupé řady Z. Vypadá na povedené retroVideo: Nissan

 
Článek

Po Toyotě Supra je na cestě další legenda mezi japonskými sporťáky ve zcela novém vydání. Předchozí spekulace Nissan potvrdil novým videem. Mezi modelovou řadu nové generace zařadil i písmeno Z a zastřené kupé.

Značka tak potvrdila, že půjde o retro kousek inspirovaný původním modelem Datsun 240Z, který se představil v roce 1969. Plyne to z jasně rozpoznatelné siluety, písmena Z na zadním sloupku nebo z náznaku kulatých světlometů.

Foto: Nissan

Nový Nissan Z zachycen v oficiálním videu

Foto: Profimedia.cz

Datsun 240Z

Vůz nejspíš bude klasické koncepce s motorem vpředu podélně a pohonem zadních kol. Dále už lze jen spekulovat. Novinka by měla dorazit na inovované platformě modelu 370Z, který dnes dosluhuje. Motor by měla poskytnout divize Infiniti. Dvakrát přeplňovaný třílitrový šestiválec nabízí výkon až 407 koní.

GT-R je na trhu automobilovým dědečkem, Nissan pro to má dobrý důvod

AutoMoto

Rovněž datum premiéry zůstává utajeno. Ovšem s tak výraznou upoutávkou se dá očekávat, že dlouho už fanoušci sportovních aut čekat nebudou.

Foto: Nissan

Nissan 370Z ve výroční edici pro USA

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám