Hlavní obsah

Nissan poodhaluje odvážně tvarovaný crossover Ariya

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Nissan představila video, na kterém blíže ukazuje svůj chystaný elektrický crossover jménem Ariya. Ten se už jako koncept světu ukázal na přelomu letošního a minulého roku.

Nissan poodhaluje elektromobil AriyaVideo: Nissan

 
Článek

Nissan poutá na nové městské SUV s pomocí videoklipu, v němž vozidlo předvádí svá futuristicky tvarovaná přední a zadní LED světla a také křivky, které mají naznačovat designérské nákresy a letmé pohledy na maketu vozidla vytvarovanou z modelářské hlíny.

Jak naznačují záběry a dosud zveřejněné snímky, vozidlo pobralo mnoho z koncepčního automobilu nesoucího stejný název. Stejně jako on bude mít pouze elektrickou hnací soustavu a využije rovněž poloautonomní systém řízení nazvaný Nissan ProPilot 2.0. Jak název naznačuje, jedná se o druhou generaci této funkce, která, pokud řidič svolí, přebírá kontrolu nad zrychlováním, brzděním a řízením na dálnici.

Nový Nissan X-Trail je tu, zatím jako Američan

AutoMoto

„Cílem a vrcholem nového modelu Ariya je sloučení elektrifikace a vyspělé technologie asistence řízení. Očekává se, že se vše v budoucnu spojí a promění ve zcela autonomní vozidlo,“ uvedl nedávno v tiskové zprávě výkonný ředitel Nissanu Makoto Uchida. „Očekáváme, že nová ariya bude hrát klíčovou roli jako pilotní model značky a symbol nové éry Nissanu,“ dodal jeden z nejdůležitějších mužů v japonské automobilce.

Dá se rovněž předpokládat, že crossover Ariya využije pohonu všech čtyř kol, který představil Nissan společně s koncepční verzí vozidla pod názvem e4ORCE AWD. U konceptu se pak počítalo s tím, že malý městský vůz bude stát na zcela nové platformě, již později bude moci využít třeba Renault, Mitsubishi nebo Infinity. Na to, zda se tak skutečně stane, si budeme muset počkat.

Audi e-tron má v nové verzi S tři elektromotory a 503 koní

AutoMoto

Japonci chystají představení elektromobilu na 15. července letošního roku. Premiéra proběhne, jak tomu v nynějších zpřísněných podmínkách bývá, online. Vůz by se pak měl na trh dostat na začátku roku 2021 nejprve v domovském Japonsku a později i v Číně, USA a Evropě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám