Hlavní obsah

Nástupce Nissanu 370Z by mohl být překvapivě rychlý

Nissan 370Z už je na trhu opravdu dlouho. Po stránce motoru je to fajn, ale interiér a infotainment už dávají svá léta znát. Nová generace má přijít brzy a údajně se čtyřmi stovkami koní, které by mohly znamenat zrychlení na stovku okolo čtyř sekund.

Foto: Nissan

Nissan 370Z Heritage Edition (Ilustrační foto)

Článek

Za dvanáct let přitom jsou japonské automobilky klidně schopné provést generační obměnu modelu dvakrát, ale současný Nissan 370Z je na světě už od roku 2008. Se svým 3,7l atmosférickým šestiválcem je tak příjemným závanem starých dobrých „předturbových” časů.

Pohonné ústrojí je tedy pro nejednoho zákazníka lákavé, ovšem kvalita materiálů a design interiéru, stejně jako zastaralý infotainment, tolik nepotěší. V dohledné době by se to všechno mělo změnit, alespoň podle britského webu Autocar.

Foto: Nissan

Nissan 240Z, v Japonsku prodávaný jako Fairlady Z

Ten s odkazem na zdroje z USA, kde se „zetka” prodává nejvíc z celého světa, píše, že novinka by měla dostat dvakrát přeplňovaný vidlicový šestiválec a označení 400Z. Motor ale pravděpodobně nebude čtyřlitrový, jak by naznačovalo číslo, nýbrž to má být třílitr z Infiniti Q60 Red Sport, který nabízí 405 koní.

V onom Infiniti je motor spojený výhradně se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. V 400Z by ale měl mít klasický šestistupňový manuál a měl by pohánět jen zadní kola. Britové dovozují, že to by spolu s očekávanou nižší hmotností mělo znamenat zrychlení na 60 mph (97 km/h) lepší než 4,5 sekundy u onoho ostrého Infiniti.

Foto: Nissan

Nissan 300ZX gen. Z32

Změny by měly proběhnout i na poli vnějšího designu. Britové se odvolávají na americké dealery, kteří už nový model viděli, a ti říkají, že příď připomíná původní Datsun 240Z ze 70. let a záď zase model 300ZX z let devadesátých.

Oficiální představení novinky by mohlo proběhnout v následujících 12 měsících; samozřejmě bude záležet na vývoji koronavirové pandemie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám