Hlavní obsah

Nissan chce nový elektrický juke prodávat za cenu dnešní benzínové verze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová generace Nissanu Juke, jejíž představení se očekává v druhé polovině tohoto desetiletí, by se podle plánů automobilky měla prodávat ze přibližně stejné ceny jako dnešní verze s benzínovým spalovacím motorem.

Foto: Nissan

Koncept Hyper Punk by mohl naznačovat budoucí podobu elektrického Nissanu Juke.

Článek

Není tajemstvím, že příští generace crossoveru Nissan Juke dorazí s čistě elektrickým pohonem. Jak ovšem nedávno informoval britský web Autocar, automobilka Nissan se prý bude snažit nabídnout novou generaci za stejnou cenu, za jakou mohou dnes zákazníci pořídit verzi se zážehovým spalovacím motorem.

Ve Velké Británii se bavíme o částce 21 000 liber, tedy zhruba 587 100 Kč, zatímco v Česku startuje s litrovým zážehovým motorem od ceny 534 900 Kč. Automobilka měla dodat, že dosažení takových cen bude výzvou, pokud by se jí to ale povedlo, mohl by být nový juke zajímavou elektrickou volbou.

V současné době ale ještě ani neznáme termín, kdy by měl být nový Nissan Juke představen. Současná generace na trhy zamířila v roce 2019, takže při standardním životním cyklu běžného modelu by elektrická novinka mohla dorazit kolem roku 2027.

Nový model bude vyráběn v závodě Nissan Sunderland ve Velké Británii, do kterého automobilka nedávno přislíbila investovat přes milion britských liber. Nový Nissan Juke by přitom ve Velké Británii neměl být nejen vyráběn, ale také navržen a vyvinut.

Po designové stránce by se nový Nissan Juke mohl inspirovat konceptem Nissan Hyper Punk, který automobilka představila na autosalonu v Tokiu. Technickým základem by pak měla být alianční platforma (Renault-Nissan-Mitsubishi) CMF-EV. Ta je přitom navržena pro větší vozy, což naznačuje, že by nový Nissan Juke mohl mezigeneračně povyrůst.

Nissan Juke má po modernizaci i nový hybridní pohon

AutoMoto

Koncept Hyper Punk popisuje Nissan jako SUV pro influencery

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám