Hlavní obsah

Koncept Hyper Punk popisuje Nissan jako SUV pro influencery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nissan bude mít v příštím týdnu na tokijském autosalonu velmi silné zastoupení. Plánuje vystavit několik konceptů. Čtvrté vozidlo, které bylo dosud odhaleno, má tvar kompaktního crossoveru s 23palcovými koly a hranatou karoserií.

Foto: Nissan

Koncept Nissan Hyper Punk

Článek

Díky množství polygonálních tvarů vypadá jako SUV ve stylu origami. Zaujmou zdánlivě hranatá kola, která však samozřejmě svůj nepraktický tvar jen maskují.

Interiér je stejně futuristický, nemá žádná tlačítka, protože všechny ovládací prvky se zdají být omezeny na několik dotykových tlačítek na volantu. Prvky inspirované origami obklopují řidiče, který sedí uvnitř toho, čemu Nissan říká „mobilní kreativní studio“. To proto, že Hyper Punk je podle automobilky přizpůsoben influencerům a tvůrcům digitálního obsahu.

Za tímto účelem Nissan namontoval palubní kamery, které zachycují okolí vozidla, a snímky jsou pak pomocí umělé inteligence přeměněny na digitální podívanou ve stylu japonské mangy. Jakkoli to zní těžko pochopitelně, převedené obrázky se poté zobrazí na třech obrazovkách nainstalovaných na palubní desce, kde je středově umístěný vertikální displej lemovaný dvojicí horizontálních obrazovek.

Umělá inteligence slouží druhému účelu, protože funguje ve spojení s biosenzory namontovanými v opěrkách hlavy, a automaticky zjišťuje náladu řidiče a podle toho mění okolní osvětlení a hudbu.

Japonská automobilka nezveřejnila technické specifikace, což není překvapením, protože tento excentrický koncept má nulovou šanci na sériovou výrobu. Fyzický debut bude mít na tokijském autosalonu 25. října, kdy bude elektrický crossover dostupný také ve hře Fortnite.

Nový koncept od Nissanu má vysouvací schody ze zavazadelníku

AutoMoto

Divoká studie Nissanu může předpovídat příští micru

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám