Hlavní obsah

Nevídaná drzost čínského motoristy. Vecpal se do pruhu pomocí otevřených dveří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manévr čínského řidiče, aby se dostal do plného jízdního pruhu těsně před křižovatkou, patří do třídy těch, nad kterými zůstává rozum stát. K nehodě nedošlo, přesto dostal pokutu.

BEZ KOMENTÁŘE: Neomalenec si dveřmi vynutil prostor v jízdním pruhuVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Přejet do zaplněného jízdního pruhu z jiného, který jste např. před křižovatkou zvolili chybně, je leckdy trochu problém. Drzá berlička čínského řidiče jménem Li, která byla zaznamenána na video 1. dubna v čínském městě Kanton, ovšem působí hezky promyšleně, jako by to dělal běžně - otevřel dveře, aby zablokoval pruh pro auta za sebou a mohl se do něj vtěsnat.

Nevhodné plánování křižovatek dokáže všude na světě zapříčinit kolony v některých pruzích, zatímco jiné jsou volné. Někteří řidiči se až na poslední chvíli, těsně před křižovatkou, snaží dostat do patřičného pruhu, čímž mohou způsobit problémy v tom dosud volném, kterým přijeli.

Neurvalci za volantem? O zlozvycích českých řidičů a házení všech do jednoho pytle

Podcasty a pořady

Takový manévr, pokud se naplánuje nevhodně, je poněkud bezohledný k těm řidičům, kteří chtějí využít ten volný pruh k jízdě směrem, pro který je ten pruh určen. Liův manévr je však bezohledný i vůči lidem čekajícím v koloně v přeplněném pruhu.

Video se dostalo do médií a k policii, takže Li neušel trestu. Dostal pokutu 100 jüanů (cca 350 korun) a byl potrestán také stržením blíže neupřesněného počtu bodů v tamním bodovém systému. Konkrétní pojmenování přestupku ovšem není známo.

Anketa

Předjíždíte někdy kolonu pruhem, který se před křižovatkou mění v odbočovací?
Ano, do kolony ve správném pruhu vjíždím až na poslední chvíli
9,2 %
Ano, ale do kolony ve správném pruhu vjíždím včas
26,4 %
Ano, ale když se do správného pruhu nedostanu, prostě odbočím
4,3 %
Jak kdy, podle délky kolony a své časové rezervy
7,5 %
Ne, v koloně ve správném pruhu stojím, i když má stovky metrů
52,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 531 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám