Hlavní obsah

Nenechám zemřít ani jednu značku, říká o fúzi s Fiat Chryslerem šéf PSA

Novinky, laz

Podle šéfa skupiny PSA Carlose Tavarese nehrozí žádné značce z nově spojené mega automobilky zánik. Podle něj je jedním z hlavních úkolů fúze skupiny PSA a Fiat Chrysleru udržet všechny značky, které dnes na trhu figurují.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Peugeot 308 SW GT BlueHDi

Článek

Vždy, když se spojují dva velké subjekty, ve vzduchu visí otázka, co všechno se může změnit. Většinou padají i hlavy, tedy lidé z vedení společností. A leckdy to odskáče i celá značka. Takové následky obří fúze ale v případě spojení Fiat Chrysleru FCA a francouzského PSA odmítá šéf PSA Carlos Tavares.

„Je to součástí naší mise, abychom našli pro každou značku místo na trhu,” uvedl Tavares ve vysílání francouzského rádia BFM Business. „Vidím, že každá značka bez výjimky má jedno společné, svou historii a tvář,” dodal.

Rodí se nový gigant, Fiat Chrysler a PSA se předběžně dohodly na sloučení

Ekonomika

Fúze ještě není zcela dokončená a administrativní kroky mohou trvat ještě několik měsíců. Ovšem pokud vše dopadne podle aktuálně avizovaných plánů, sloučí se dva velcí hráči. Na francouzské straně jde o automobilky Peugeot, Citroën, DS a Opel. Na straně FCA pak hovoříme o Fiatu, Lancii, Alfě Romeo, Maserati a amerických značkách Chrysler, Dodge, Jeep a Ram.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám