Hlavní obsah

Nejluxusnější auta podle Top Gearu? Rolls-royce, mercedes a superb

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský časopis Top Gear vyhlašoval nejlepší luxusní automobily letošního roku. A redakce vybrala poněkud nesourodou trojici: Rolls-Royce Phantom, Mercedes-Benz třídy S, a pro mnohé překvapivě, Škodu Superb.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Superb 3,6 V6 L&K

Článek

Zatímco u phantomu za bezmála 11 miliónů korun je napsáno „vysněné”, u mercedesu třídy S „vytoužené”, superb v luxusní edici Laurin & Klement je uveden jako „dostupné” luxusní auto. Ani jeden ze tří modelů není nový (z roku 2014), o to však tvůrcům patrně ani nešlo. Tak či tak – pro škodovku, která je v Anglii poměrně oblíbená, je to výborná reklama.

O superbu, autu střední třídy postaveném na platformě octavie (a nikoliv passatu, jak se mnozí domnívají), v článku zaznělo: „Superb představuje dostupný luxus. Některé prvky jako integrovaný deštník kopíruje od phantomu a obvyklé normy rodinného auta povyšuje o úroveň výš díky bezkonkurenčnímu místu na zadních sedadlech a jízdnímu komfortu.”

Škoda Superb dostane příští rok nástupce, karosářská verze liftback se ukáže v březnu na ženevském autosalonu a později přijde i praktičtější varianta kombi.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Superb 3,6 V6 L&K

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám