Hlavní obsah

Nejkomfortnější McLaren prošel modernizací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

McLaren GT po modernizaci změnil jméno na GTS. Stále se jedná o supersport, který ale v rámci portfolia britské značky zaujímá místo komfortnějšího, tiššího a praktičtějšího vozu.

Foto: McLaren

McLaren GTS

Článek

McLaren GT je možná tím nejpřátelštějším vozem ve svém rodokmenu. Nově se nazývá GTS a má za cíl přidat trochu více agresivity a výkonu, aniž by ztratil svou každodenní použitelnost. Za tímto účelem nabízí řadu novinek.

Má čtyřlitrový osmiválec s dvojitým přeplňováním, který dává 467 kW, 635 koní. To je o 10 kW více než u odcházejícího vozu. GTS také váží pouhých 1519 kg, téměř o 10 kg méně než GT.

GTS zrychlí na 200 km/h za pouhých 8,9 sekundy a na 96 km/h je za 3,1 sekundy, čímž mírně překonává GT. Maximální rychlost činí 327 km/h. Tím však změny nekončí.

Monokok z uhlíkových vláken využívá inteligentní adaptivní odpružení, aby zajistil optimální jízdu. Dodává také volitelný systém zdvihu přední nápravy, který je více než dvakrát rychlejší než u odcházejícího GT, přičemž úplné zvednutí nebo snížení přídě trvá pouhé čtyři sekundy.

„Nový McLaren GTS nabízí bezkonkurenční kombinaci jízdní dynamiky a výkonu McLarenu, kultivovanosti a praktičnosti. Když chcete opravdový zážitek z řízení superauta, GTS vám to poskytne; když si chcete odpočinout na delší cestě se zavazadly na víkend pryč, GTS je ideálním společníkem. Tohle je auto, které je věrné závodní DNA McLarenu, ale s několika vrstvami schopností,“ řekl Michael Leiters, generální ředitel McLaren Automotive.

Výměna čelního skla McLarenu F1 stojí jako slušné rodinné auto

AutoMoto

Výroční edice McLarenu slaví triumfy ve třech nejvýznamnějších závodech

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám