Hlavní obsah

Výměna čelního skla McLarenu F1 stojí jako slušné rodinné auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praskne-li čelní sklo na vašem McLarenu F1, připravte se na výměnu za tři čtvrtě milionu korun. Ale aspoň nebudete muset čekat, než vám sklo zakázkově vyrobí – McLaren jich ještě pár má.

Foto: McLaren

McLaren F1

Článek

Že je McLaren F1, hvězda devadesátých let, extrémně drahé auto na pořízení i provoz, asi překvapí málokoho. Co se však stane, pokud mu třeba vlétne kamínek do čelního skla, to praskne a bude nutné ho vyměnit?

Web Motor1 to zjistil a běžnému člověku se z toho protočí panenky – za jednu výměnu čelního skla u britského hypersportu by se totiž i dnes, kdy jsou auta obecně poněkud drahá, dal koupit slušný rodinný kombík.

Kolik to tedy je? Sklo samotné přijde na 25 tisíc dolarů, tedy 564 tisíc korun. K tomu je třeba připočítat ještě cenu za práci, která je 8 tisíc dolarů, tedy 180 tisíc korun. Dohromady to je v přepočtu 744 tisíc – a za to se dá koupit třeba Kia Ceed SW s celkem bohatým seznamem příplatkové výbavy.

Majitelé McLarenů F1 s rozbitým čelním sklem ovšem mají aspoň jedno štěstí – v továrně ve Velké Británii je ještě pár skel skladem. Firma také údajně zahájila kusovou výrobu náhradních hliníkových palivových nádrží – ty se dokonce musí měnit periodicky v rámci velkého servisu – a hořčíkových kol, aby mohla své genesis zachovat tovární podporu.

McLaren F1 slaví třicet let od vstupu na scénu. Dodnes překypuje superlativy

AutoMoto

Reklama

Související témata:
McLaren F1

Výběr článků

Načítám