Hlavní obsah

Nedaleko Záhřebu roste ústředí nového majitele Bugatti, kolem budovy povede testovací trať

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chorvatská automobilka Rimac, která nedávno spojila své jméno s Bugatti, staví nové ústředí. Multifunkční areál za miliardy vyroste nedaleko chorvatského hlavního města Záhřebu, kde pojme přes dva tisíce zaměstnanců.

Foto: Rimac

Nová centrála Rimac v Chorvatsku

Článek

Zprávy o tom, že Rimac staví nové ústředí v domovském Chorvatsku, se začaly objevovat už na začátku tohoto měsíce, ale oficiálně je automobilka potvrdila až nyní v tiskové zprávě doplněné i o fotografie.

Rimac Nevera je rekordman ve čtvrtmílovém sprintu, tvrdí chorvatská automobilka

AutoMoto

Podle uvedených informací vznikne nedaleko Záhřebu jedno z největších kombinovaných vývojových, výzkumných a výrobních center v Evropě, alespoň tedy v rámci automobilového průmyslu. Rimac a jeho majitel Mate Rimac ostatně do stavby investují přibližně 200 milionů eur, tedy v přepočtu více než 5 miliard korun.

Masivní centrála má sloužit mimo jiné i jako zázemí pro další expanzi, protože Rimac nehodlá dále být jen exotickou automobilkou, ale chce své technologie v rámci elektromobilů expandovat do celého světa, což se v posledních letech již ostatně daří.

Sídlo dostalo název Rimac Campus a obsahovat bude třeba testovací dráhu, střešní zahradu, velitelské centrum, VR místnosti a několik tajných projektových místností. Pro zákazníky se tu navíc postaví bar či muzeum.

Bugatti v rukou Chorvatů. Volkswagen se zbaví většinového podílu

AutoMoto

Rimac Campus má být také uhlíkově zcela neutrální a postaven bude modulárně. Chorvatská automobilka říká, že vzhledem k rychlému růstu může být ústředí časem rozšířeno, aniž by došlo k narušení celkového designu nebo přirozeného prostředí. Po úplném dokončení v roce 2023 pak centrum pojme asi 2500 zaměstnanců.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám