Hlavní obsah

Chorvatský Rimac vstoupí na burzu, s Porsche má chtít převzít Bugatti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chorvatský výrobce sportovních elektromobilů Rimac vstoupí v příštím roce na burzu. S firmou Porsche, která v Rimacu drží podíl, chce převzít značku Bugatti. Napsal to Manager Magazin, automobilky to zatím nepotvrdily.

Foto: Rimac

Rimac Nevera (Ilustrační foto)

Článek

Chorvatský výrobce sportovních elektromobilů Rimac, v kterém drží téměř čtvrtinový podíl německá automobilka Porsche, vstoupí v příštím roce na burzu. Informoval o tom dnes německý hospodářský měsíčník Manager Magazin, podle kterého Rimac a Porsche brzy převezmou automobilku Bugatti. Automobilky věc prozatím nekomentovaly.

Podle zdrojů blízkých měsíčníku chce chorvatský výrobce dosáhnout ocenění kolem pěti miliard eur (127,5 miliardy korun). Automobilka sídlící ve městě Sveta Nedelja u Záhřebu vyvíjí a vyrábí vysoce výkonné pohony a bateriové systémy i vlastní elektrická sportovní auta. Spolupracuje s automobilkami Hyundai, Kia a Aston Martin.

La Voiture Noire se ukázalo v produkční formě. Unikátní Bugatti za 280 milionů bere dech

AutoMoto

Automobilka Porsche, která je stejně jako Bugatti součástí koncernu Volkswagen, začátkem března informovala, že v chorvatském podniku zvýšila podíl z 15 na 24 procent. Bugatti chtějí Porsche a Rimac převzít společně, napsal Manager Magazin. Rimac bude podle časopisu mít ve společném podniku 55procentní podíl a Porsche 45procentní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám