Hlavní obsah

Na veřejnost unikly první snímky BMW i5 Touring, dočká se i verze M

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praktičtější verze BMW řady 5 by měla mít oficiální premiéru na jaře tohoto roku, tvary modelu však již nyní prozradily uniklé snímky, které se objevily na sociálních sítích.

Foto: BMW

Upoutávka na BMW řady 5 Touring

Článek

Automobilka BMW představila novou generaci řady 5 včetně čistě elektrické verze i5 již v loňském roce. Ovšem pouze v karosářském provedení sedan. Premiéru praktičtější verze kombi, označované Touring, automobilka slibovala na jaro roku 2024. A to je skoro za dveřmi.

Na odhalení nových tvarů pětkové řady však nemusíme dále čekat. Na instagramovém profilu wilcoblok se totiž objevily uniklé snímky zádi nového BMW i5 Touring, které byly zřejmě pořízeny během oficiálního focení modelu v ateliéru. Klasická pětková řada Touring se spalovacími motory se pak nejspíš nebude příliš lišit.

Vůz lakovaný zelenou barvou působí stále elegantně a z profilu zaujme pozměněnou boční linkou, která pozvolna stoupá a přechází v ikonickou Hofmaisterovu křivku. Nechybí výrazný difuzor lakovaný leskle černou barvou, černé podélné střešní nosiče a zadní světla mají typický světelný podpis odvozený od sedanu.

Parametry nového kombíku zatím neznáme, po technické stránce by však nabídka motorizací měla kombinovat nabídku sedanů. Po stránce praktičnosti se pak nabízí otázka, zda BMW i v nové generaci pětkové řady zachová samostatně otvíratelné okno pátých dveří, které je velmi praktickým doplňkem.

Nabízí se navíc možnost, že by se verze Touring mohla dočkat i nová generace sportovního modelu BMW M5. Ostatně divize M už láká na M model postavený na základech elektrického BMW i5 Touring. V tomto případě by se ale mohlo jednat spíše o praktičtější verzi BMW i5 M60 xDrive s pohonem všech kol a výkonem 601 koní.

Nové BMW řady 5 přijíždí s elektrickými verzemi a bez osmiválce

AutoMoto

AC Schnitzer představuje první úpravy nového BMW řady 5, nabídku postupně rozšíří

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám