Hlavní obsah

Na kroměřížské výstaviště se v sobotu sjedou dobové závodní bugatky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na kroměřížské výstaviště se v sobotu 19. srpna sjedou dobová závodní auta francouzské značky Bugatti. Lidé si je tam budou moci prohlédnout od 9 do 16 hodin, sdělila pracovnice výstaviště Michaela Ohlídalová. O den dříve absolvují takzvané bugatky svůj závod na zlínské Barum Czech Rally Zlín.

Foto: Profimedia.cz

Bugatti 35 v Národním technickém muzeu v Praze (ilustrační foto)

Článek

Zajímavostí pro příznivce motorismu však nabídne Výstaviště Kroměříž v sobotu více. „Mezi dalšími jde například o klubové setkání automobilů Porsche, prostřednictvím dalších exponátů nahlédneme doslova do pravěku motorismu, komu učarovala vůně benzinu, ten by u nás opravdu neměl chybět,“ uvedl ředitel výstaviště Pavel Konečný.

Většinu vozidel Bugatti na výstavu dodá zlínský podnikatel Ladislav Samohýl. „Rádi bychom fanouškům představili takový pravěk motorismu, skutečně stoleté i starší exponáty, které patří k tomu nejvzácnějšímu, co můžeme nabídnout. V takové koncentraci na jednom místě jako v Kroměříži jsou stěží jindy k vidění. Určitě z rodinné sbírky vybereme i klenoty, které ještě nikdy veřejně vystavené nebyly a mají své úžasné historické příběhy, ale to si nechám jako překvapení pro ty, kteří v sobotu na akci dorazí,“ uvedl Samohýl.

Na mezinárodním srazu vozů světové značky nebude chybět ani výstava historických sportovních vozidel Grand Prix. Organizátoři připravují také kulturní program. Naposledy bude v sobotu tamtéž přístupná i výstava Pocta vozům Škoda, která láká na přehlídku historických i současných aut slavné tuzemské značky. Podrobnosti jsou na webových stránkách výstaviště.

V kokpitu zlínské Bugatti letím Zbraslaví

AutoMoto

Československým trpaslíkem mezi jaguary a mercedesy. Legendární Minor podruhé na Le Mans Classic

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám