Hlavní obsah

Na jedinečném Rolls-Royce pro japonského miliardáře se podílela i slavná módní značka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vášnivý sběratel umění miliardář Jusaku Maezewa má nově v garáži velmi speciální kousek. Pro realizaci specifických požadavků na limuzínu Phantom ve verzi s prodlouženým rozvorem se spojili specialisté z Rolls-Royce s pařížskými řemeslníky značky Hermès.

Na jedinečném Rolls-Royce pro japonského miliardáře se podílela i slavná módní značkaVideo: Rolls-Royce

 
Článek

I když je vlajková loď značky Rolls-Royce speciální sama o sobě a každý zákazník může při konfiguraci vnést do své limuzíny svůj vkus, čas od času automobilka vzpomene na své kořeny a vytvoří opravdu zakázkový vůz.

Takovým je Phantom Oribe, inspirován tradiční japonskou keramikou Oribe z 16. století, stylem Ao-Oribe, který kombinuje barvu oxidované mědi s krémovým odstínem.

Foto: Rolls-Royce

Keramika Ao-Oribe

Předměty tohoto stylu Maezawa sbírá. Barevná kombinace se objevuje na laku karoserie ve speciálním zeleném a krémovém odstínu.

Uvnitř dominuje rovněž speciální kůže v barvě Enea Green, která byla použita nejen na sedačkách, volantu, madlech a výplních dveří, ale netradičně také na páčkách, přepínačích nebo voliči automatické převodovky.

Foto: Rolls-Royce

Podnikatel a sběratel Yusaku Maezawa

Odlišně zpracované jsou například i reproduktory. Mřížky místo chromu tvoří jen díry ve dřevě.

Hermès, která se připomíná svým logem na několika částech v interiéru, přináší do interiéru své charakteristické jezdecké dědictví, přičemž kožené čalounění bylo vytvořeno technikami prošívání a malování hran, které původně používali mistři sedláři.

Exkluzivní Rolls-Royce Phantom je zdoben dřevem, které roste na jediném místě

AutoMoto

Pro takzvanou galerii za sklem na palubní desce, která je ve Phantomu vždy široce konfigurovatelná, značka Hermès použila umělecké dílo slavného francouzského umělce a ilustrátora Pierra Pérona (1905–1988), který vytvořil mnoho z kultovních šátků. Dílo, inspirované slavným motivem koně, je ručně malované na ořechu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám