Hlavní obsah

Moskviče, volhy i mercedesy zahájily sezonu veteránských rallye v Moskvě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sraz historických aut a setinová rallye v Moskvě přivítaly sovětské autoveterány, ale i staré „ameriky“ a jednu Tatru 87.

V Moskvě se konala setinová rallye historických automobilůVideo: AP

 
Článek

Jaro znamená začátek motoristické sezony a stejně jako se otvírají šampionáty rychlostních i vytrvalostních závodů v Evropě, svůj má také Rusko. První klání, setinová rallye s názvem „Hlavní město“, proběhlo minulý víkend v Moskvě.

Na osmdesát historických vozidel se sešlo na Puškinském nábřeží. Přijela samozřejmě spousta sovětských aut - moskvičů, volh, poběd či žigulíků. Nechyběly ale ani mercedesy, BMW, porsche či dokonce vozy značky Rolls-Royce.

Objevil se také Chevrolet Corvette gen. C2, starý Willys Jeepster nebo Ford F-100 z roku 1955. Přijela dokonce i jedna Tatra 87 z roku 1942, která se soutěže také účastnila. Byla jedním ze zástupců nejstarší kategorie vozidel do roku 1946; účastnit se mohlo jakékoliv auto vyrobené do konce roku 1992.

Kromě toho měl závod i kategorii pro moderní auta, v nichž nechybělo Porsche Cayman či Mercedes-Benz SL. Trasa závodu vedla ulicemi Moskvy a nebylo to žádné „šolíchání“. Byla naplánovaná na pět hodin, téměř 118 kilometrů a mezi tím sedm testů přesnosti.

Za volantem vzácné Škody 1100 MBX na soutěžní trase kouzelnou krajinou

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám