Hlavní obsah

Modernizovaný Volkswagen Golf dorazí příští rok, devátá generace bude elektrická

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmou generaci Volkswagenu Golf čeká facelift, který se má odhalit v příštím roce. Vůz se navzdory některým zvěstem dočká i deváté generace, ovšem podle šéfa Thomase Schäfera to bude elektromobil.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf osmé generace ve verzi R

Článek

Ikonický Volkswagen Golf čeká modernizace v polovině životního cyklu, má se odhalit v roce 2024. Španělské mutaci magazínu AutoBild to prozradil šéf značky Thomas Schäfer.

Co víc, potvrdil, že bude existovat i devátá generace vozu jménem Golf. Mohla by dorazit někdy v letech 2027-2029, ovšem podle Schäfera bude jezdit na elektřinu.

„Pracujeme na portfoliu, abychom viděli, co by mohlo být nástupcem současného golfu. Podle mého názoru nebude mít spalovací motor. Musí to být elektromobil,“ říká Schäfer.

Vodík není vhodný pro osobní auta, myslí si šéf Volkswagenu

AutoMoto

Již dříve pro noviny Die Welt načrtl svou vizi, že by se vůz jmenoval ID. Golf a v nabídce značky stál mezi již existujícím ID.3 - které má také v dohledné době projít modernizací - a malým modelem ID.2.

S tím by ale nic nesdílel, řekl tehdy Schäfer a čerstvě to ve španělském rozhovoru potvrdil. ID.2 má být malým autem, stojícím na platformě MEB Lite s pohonem předních kol. Předpověděl ho koncept ID.Life na mnichovském autosalonu v roce 2021.

Koncern Volkswagen aktuálně pracuje na „kvalitativní ofenzivě“ pro všechna svá auta. V rámci modernizací různých modelů má tato ofenziva vyřešit kritiku, která se na některé prvky vozů snáší. Příkladem budiž dotykové ovládací prvky na volantu nebo absence podsvícení lišty pod displejem, kterou se mění teplota ve voze a hlasitost rádia.

Volkswagen slibuje kvalitativní ofenzivu, plánuje elektrický golf i tiguan

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám