Hlavní obsah

Modernizovaná Toyota Camry dostane pohon všech kol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka zveřejnila první snímek modernizované Toyoty Camry, jednoho z nejpopulárnějších sedanů na globálních trzích, který prozrazuje přítomnost hybridního pohonu a systému pohonu všech kol.

Foto: Toyota

Modernizovaná Toyota Camry dostane pohon všech kol.

Článek

Toyota Camry, jeden z nejpopulárnějších tradičních sedanů na světě, se již 14. listopadu dočká modernizace. Společně s oznámením termínu přitom automobilka zveřejnila i první snímek, který prozrazuje jednu důležitou novinku.

Snímek totiž ukazuje záď ozdobenou dnes neobvyklou kombinací zkratek AWD a HEV. Aktuálně je totiž Toyota Camry dostupná buď s hybridním čtyřválcovým motorem, který je jedinou volbou na českém trhu, nebo s pohonem všech kol, který je v zámoří kombinován s motorem V6.

Při pohledu do aktuální nabídky hybridních motorizací japonské automobilky se nabízí možnost, že 3,5litrový motor V6 nahradí pohonné ústrojí Hybrid Max, tedy 2,4litrový turbem přeplňovaný hybridní čtyřválec s výkonem kolem 340 koní, nabízející i systém pohonu všech kol. Stejnou pohonnou jednotku totiž používá i luxusnější model Toyota Crown.

Foto: Toyota

První ukázka modernizované Toyoty Camry

Vraťme se ale ještě k designu, který automobilka částečně poodkryla před několika týdny, kdy zveřejnila tmavý snímek modernizované Toyoty Camry s denním svícením, jehož podpis kopíruje styl aktuální generace Toyoty Prius.

Slogan „Toyota Camry roste do nových výšin bez kompromisů“ zveřejněný společně s novým snímkem zádi navíc v zámoří podle Carscoops rozvířil spekulace, že by camry po modernizaci mohla vsadit na populární styl crossoverů. Na odpovědi si však budeme muset počkat až do oficiálního odhalení vozu, které proběhne 14. listopadu.

Po čtrnácti letech se Toyota Camry vrátí do Evropy

AutoMoto

Evropská Toyota Camry má po faceliftu

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám