Hlavní obsah

Mitsubishi předvedlo exteriér kompaktního crossoveru pár dní před jeho premiérou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Mitsubishi zatím z pouhých dvou úhlů prezentuje vnější design svého nového kompaktního crossoveru před veřejnou premiérou naplánovanou na 10. srpna na Indonéském mezinárodním autosalonu v roce 2023.

Foto: Mitsubishi

Koncept kompaktního crossoveru Mitsubishi

Článek

Novinka zatím nemá ani jméno, ale máme potvrzeno, že model bude v podstatě sériovou verzí loňského konceptu XFC. Styl byl skutečně přenesen, ale nyní s běžnými klikami dveří, bočními zrcátky místo kamer a méně lesklými světly.

Fotogalerii doplňují první technické specifikace. Mitsubishi uvádí, že vůz bude nabízen s 1,5litrovým motorem, CVT převodovkou s plynule měnitelným převodem a pohonem předních kol. Bude jezdit na 18palcových kolech a nabídne slušnou světlou výšku 222 milimetrů.

Foto: Mitsubishi

Koncept kompaktního crossoveru Mitsubishi

Kompaktní crossover je 4390 mm dlouhý, 1810 mm široký a 1660 mm vysoký. Díky tomu je ve všech směrech větší než Renault Captur přeznačený jako Mitsubishi ASX v Evropě.

O tomto novém modelu se hovoří v souvislosti s úsilím Mitsubishi zaměřit se na region jihovýchodní Asie. Nebyla však vyloučena globálnější stopa, ale záleží na tom, jak populární bude model na cílových trzích. Do Evropy se tedy minimálně v tento okamžik nechystá.

Po debutu příští týden se kompaktní crossover dostane do výroby v Bekasi na Západní Jávě a zákazníkům bude dodáván od listopadu.

Test nového Mitsubishi ASX: Převlečený renault je pořád dobrý

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám