Hlavní obsah

Mitsubishi Colt se vrátí, k vidění je na první upoutávce

Japonská automobilka Mitsubishi v tiskové zprávě potvrdila novou generaci hatchbacku Colt. Vůz má dorazit v příštím roce jako hybrid a doplní nové SUV ASX jako další člen portfolia pro Evropu.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Colt Teaser

Článek

Téměř deset let uplynulo od doby, kdy Mitsubishi v Evropě nabízelo „nafouknutý” malý hatchback colt, jehož historie sahá až do roku 1962. V příštím roce se ale model znovu na evropský trh vrátí, a to jako hybridní malý model, o jehož rysech už máme díky upoutávce lehké povědomí.

Mitsubishi ASX se dočká nástupce. Dorazí za rok

AutoMoto

Technické specifikace jsou zatím blíže neurčené, ale Mitsubishi jasně potvrzuje, že hatchback dorazí na platformě CMF-B. Mechanicky tak bude novinka příbuzná Renaultu Clio, příštímu Nissanu Micra nebo Dacii Sandero.

Z temného snímku, který Mitsubishi odhalilo, je patrné, že vůz bude mít povědomé tvary Renaultu Clio, a to včetně ukrytých klik zadních dveří na c-sloupcích.

Novinka, která dorazí v roce 2023, dále bude označena jako Hybrid EV. Spekuluje se, že se bude jednat o stejný systém, jaký používá Clio E-Tech Hybrid. Jedná se o motor 1,6 litru s elektromotorem a systémovým výkonem 140 koní.

Renault, Nissan a Mitsubishi plánují 30 nových elektromobilů

AutoMoto

S Renaultem toho bude mít nový colt řadu společného i vzhledem k tomu, že novinku bude Renault vyrábět, stejně jako chystanou novou generaci crossoveru ASX.

Foto: maž, Novinky

Poslední Mitsubishi Colt se přestal nabízet v roce 2013.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám