Hlavní obsah

Mitsubishi poodhaluje nový colt, bude přeznačkovaným Renaultem Clio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mitsubishi Colt se po téměř deseti letech vrátí na evropské trhy podobným způsobem jako loni model ASX. V nabídce nebude chybět hybridní pohon.

Foto: Mitsubishi

Upoutávka na nové Mitsubishi Colt

Článek

Automobilka Mitsubishi stáhla v Evropě model Colt z prodeje v roce 2014. Od té doby na poli malých aut nabídla pouze space star – až do letošního roku. Začátkem června se vrátí do segmentu B s novým coltem.

Zveřejnila k tomu obrazovou upoutávku, která sice ukazuje jen kousek zádě, ale ti, kteří dobře znají nabídku Renaultu, nezůstanou na pochybách, že colt bude designově velmi podobný modelu Clio. Je to znát z tvaru prolisu a zadní lampy, které upoutávka ukazuje.

Podle toho, jak blízko je loni představený model ASX francouzskému capturu, můžeme odhadovat, že i zbytek coltu bude od clia vyjma log těžko rozeznatelný. To ale není překvapení – Mitsubishi už v minulosti avizovalo, že bude v Evropě prodávat přeznačkované renaulty.

Nové Mitsubishi ASX je převlečeným renaultem

AutoMoto

Kromě designové upoutávky zveřejnila japonská automobilka také motorizace chystaného coltu. Základem bude litrový tříválec s nepřímým vstřikováním paliva, který nabídne 67 koní, přičemž je pošle na přední kola přes pětistupňovou manuální převodovku. O stupínek výš bude stát přeplňovaná verze stejného motoru, která bude mít výkon 91 koní a dostane šestikvalt.

Vrcholem bude hybridní provedení, které zkombinuje čtyřválec o objemu 1,6 litru s elektromotory, 1,2kWh baterií a „vícerežimovou“ převodovkou. Celkový výkon je 143 koní. Téměř jistě se bude jednat o systém E-Tech z hybridního Renaultu Clio, k jehož výhodám patří, že dojem z řízení je velmi podobný elektromobilu.

Foto: Renault

Upoutávka na nový colt odhaluje, že to bude přeznačkovaný Renault Clio (na snímku v hybridním provedení E-Tech). Všimněte si totožného tvaru prolisu a části lampy na pátých dveřích.

Samozřejmostí bude platforma CMF-B a armáda jízdních asistentů a hlídačů, známá z clia. To by mohlo znamenat i schopný systém poloautonomního řízení, který se u Renaultu jmenuje Easy Pilot.

Kompletní představení nového coltu je naplánováno na 8. června letošního roku a vůz se má začít prodávat od podzimu 2023. Výroba bude probíhat v závodě Renault Bursa v Turecku.

Jak funguje levné samořízení? Test Renaultu Clio s paketem poloautonomní jízdy

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám