Hlavní obsah

Mini ukazuje elektrický crossover Aceman během testování, premiéra je za rohem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malý crossover Mini Aceman byl k vidění zatím jako koncept, nyní britská automobilka ukazuje produkční vůz v lehkém maskování. Prototypy mají za sebou finální fázi testování v extrémních podmínkách.

Foto: Mini

Testování maskovaného prototypu Mini Aceman

Článek

Mini Aceman je téměř připraven vyrazit na silnice, což dokazují lehce maskované prototypy crossoveru procházející posledními fázemi testování v poušti. Očekává se, že se nový model představí na pekingském autosalonu 24. dubna.

V portfoliu automobilky spadající do rodiny BMW zaujme pozici mezi novým hatchbackem Cooper a SUV Countryman třetí generace. Na rozdíl od těchto modelů ale nenabídne spalovací motory, bude čistým elektromobilem. Známý je zatím jediný technický údaj pohonu, baterie bude mít kapacitu 54,2 kWh.

Produkční aceman se pod kamufláží tváří jako jen velmi mírně upravená verze stejnojmenného konceptu z roku 2022. Hranaté LED diody a vyšší tělo jej odlišují od cooperu na shodné platformě.

Aceman měří 4075 mm na délku, 1754 mm na šířku a 1495 mm na výšku. S karoserií, která je o 217 mm delší než u cooperu, se očekává, že nabídne prostornější pětimístnou kabinu a větší zavazadelník. Zároveň je o 354 mm kratší než nový countryman, díky čemuž bude zřejmě ještě svižnější a agilnější.

Hravě, bez chromu a kůže. Mini vstupuje do nové éry s elektromobilem Aceman

AutoMoto

Mini Cooper přijíždí v nové generaci

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám