Hlavní obsah

Mini přestalo vyrábět auta s manuální převodovkou

Automobilka Mini zastavila výrobu všech modelových variant s manuální převodovkou, uvedl britský Autocar s odvoláním na zdroje uvnitř automobilky. Výrobce uvedl jako hlavní příčinu omezení dodavatelského řetězce, které bylo umocněno válkou na Ukrajině a globálním nedostatkem polovodičů. Otazník visí nad třemi pedály v nových modelech, které britská automobilka chystá v letošním roce.

Foto: Mini

Rodina Mini po modernizaci

Článek

Současná situace v automobilovém průmyslu velí ke zjednodušení nabídky. Výroba vozů značky Mini s manuální převodovkou byla tak přerušena, aby byla „zajištěna stabilita výroby“.

Mini zatím nepotvrdilo, zda toto rozhodnutí bude trvalé. Dosud byly všechny modely ke koupi s manuální převodovkou, alespoň v základních variantách.

Mini ukazuje novou generaci elektrického hatchbacku v lehkém maskování

AutoMoto

„Současné okolnosti, včetně války na Ukrajině a nedostatku polovodičů, způsobují omezení dodavatelského řetězce v celosvětovém automobilovém průmyslu. Abychom zajistili maximální výrobní výkon a uspokojili rostoucí poptávku zákazníků, je třeba naši nabídku produktů zjednodušit,” uvedla automobilka pro Autocar.

„Toto řešení je nejúčinnějším způsobem, jak zajistit stabilitu výroby, abychom mohli i nadále dodávat všem našim zákazníkům nové Mini,” stojí v prohlášení.

Test Mini Countryman s obytnou vestavbou: Hipster na čundru

Testy

Bude zajímavé sledovat, zda budou modely Mini nové generace dostupné s manuální převodovkou. Za rohem je nový hatchback a SUV Countryman, které zřejmě dorazí před koncem roku a do prodeje se začnou dostávat během prvního čtvrtletí příštího roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám