Hlavní obsah

Mini ukazuje novou generaci elektrického hatchbacku v lehkém maskování

Britská automobilka pod křídly BMW prezentuje vývojový prototyp elektrického třídveřového hatchbacku v maskování.

Mini ukazuje novou generaci elektrického hatchbacku v lehkém maskováníVideo: Mini

 
Článek

Současný hatchback Mini je na trhu ve své třetí novodobé generaci už od roku 2013, nástupce se dočká pravděpodobně v příštím roce nejprve v podobě třídveřového modelu, který bude následovat pravděpodobně i pětidveřové provedení.

Test Mini SE: Elektromobil, který vás bude bavit

AutoMoto

V testovacím centru BMW ve švédském Arjeplogu inženýři ladí nástup výkonu elektromotoru, regulační a protiprokluzové systémy, chování v zatáčkách, charakteristiku odpružení a tlumení stejně jako činnost řízení a brzdového systému.

Nová generace bude dostupná se spalovacím i elektrickým pohonem. Zatímco současný model staví elektrickou verzi na totožných základech jako spalovací modely, u novinky tomu má být jinak.

Spalovací verze podle informací britského Autocaru využije inovovanou platformu stávající generace a vyrábět se opět bude v anglickém Oxfordu, ale elektromobil má na jiné platformě a s jinou karoserií vznikat v čínském závodě.

Je tohle příští generace Mini? Snímky údajné elektrické verze pochází z Číny

AutoMoto

K vidění je chystaný vůz vedle svých předchůdců. Vizuálně se odlišuje řadou změn, z nichž nejzřetelnější je kratší přední převis, který připomíná první znovuzrozené Mini z roku 2000. Dalšími prvky jsou nově navržená zadní světla, která mají trojúhelníkový tvar.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám