Hlavní obsah

Mini láká na elektrický koncept s převratným designem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka Mini zveřejnila první oficiální snímek, na kterém zatím velmi matně zobrazuje svůj nový koncept. Jednat by se mělo o čistě elektrický crossover. Vůz dorazí přibližně na konci června a představí světu nový designový jazyk značky Mini.

Foto: Mini

Mini poodhaluje svůj nový koncept.

Článek

Není žádným tajemstvím, že britské Mini už nějaký čas pracuje na nové generaci svých vozidel. Spekulovalo se především o tom, zda se budou designově odlišovat od současných modelů. Nyní je ovšem jasné, že ke změnám dojde. Mini totiž oficiálně potvrdilo příchod nového designového jazyka s názvem Charismatic Simplicity, tedy ve volném překladu „charismatická jednoduchost”.

Jako vůbec první model s novými designovými rysy se světu představí studie elektrického crossoveru. Koncept by měl být poprvé k vidění na konci tohoto měsíce. Mini ovšem pro nedočkavce zveřejnilo první snímek, který poodhaluje alespoň malou část přídě vozu. Díky tomu už víme, že koncept bude mít hranatější tvary.

Mini přestalo vyrábět auta s manuální převodovkou

AutoMoto

Mini uvádí, že hlavním cílem nového designu je modely automobilky zcela odlišit od ostatních vozidel na trhu. Společnost se ale mimo jiné zaměřila také na udržitelnost a ekologii. Z aut, které Mini vyrobí, například zmizí kůže nebo všechny chromované doplňky. To vše jasně dokresluje hlavní záměr – přechod na elektrické pohony.

„Čistě elektricky poháněné modely od Mini dávají jedinečnou příležitost přehodnotit náš design. Zároveň jsme si zachovali pozornost k detailu, smysl pro tradici a vášeň pro inovace, kterými je Mini proslulé,“ uvedl v oficiálním prohlášení šéf designu v Mini Oliver Heilmer. Podle něj inovacemi bude oplývat i interiér. Nezmizí ale třeba tradiční kulatý střed přístrojové desky. Bude ovšem dotykový.

Mini se vrací na okruhy, JCW pojede 24 hodin na Nürburgringu

AutoMoto

Podle tvrzení automobilky se v novém designu bude snoubit jasná DNA Mini a inovativní technologie. Například zadní světla využijí nejnovější verzi LED světlometů, ovšem zmizí tradiční design s názvem Union Jack. Místo toho bude každý model obdarován vlastním světelným podpisem. Nové Mini také dorazí na nové platformě pro čistě elektrickou mobilitu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám