Hlavní obsah

Mini se vrací na okruhy, JCW pojede 24 hodin na Nürburgringu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá závodní stáj Bulldog Racing oznámila, že letošní 50. ročník vytrvalostního závodu na 24 hodin v Nürburgringu odjede s vozem Mini Jonh Cooper Works. Legendární sporťák tak po deseti letech hlásí návrat.

Foto: BMW

Mini JCW od Bulldog Racing

Článek

Bulldog Racing, který sídlí prakticky v sousedství takzvané Severní smyčky na slavném okruhu Nürburgring, nasadí červené Mini JCW do padesátého ročníku čtyřiadvacetihodinovky, a to v kategorii SP3T. Vytrvalostní závod je na programu od 26. do 29. května letošního roku.

Foto: BMW

Mini JCW od Bulldog Racing

Závodní stáj na voze pracuje už od začátku loňského podzimu jako soukromý subjekt, nicméně s oficiální podporou britské automobilky Mini. Auto stojí na standardním JCW, má tedy pod kapotou dvoulitrový motor s turbodmychadlem a výkonem 306 koňských sil a nechybí ani sériová osmistupňová automatická převodovka.

Mini uvedlo tři speciální edice

AutoMoto

Kromě standardního vybavení, ke kterému v rámci JCW patří i mechanický samosvorný diferenciál, dostal závodní speciál i větší nádrž na 100 litrů, obří zadní spoiler, sportovní výfukový systém a rovněž nový podvozek se závodními tlumiči.

Bulldog Racing mimo jiné nezapomněl na slavnou tradici Mini a do závodu vůz vyšle v červeno-bílém laku, jako tomu bývalo ve slavných dobách prvních závodních Mini.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám