Hlavní obsah

Miliardář umístil závodní McLaren do obýváku v 57. patře. Pomoci musel jeřáb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé luxusní bytové domy mají výtahy, aby si obyvatelé mohli vystavit svá auta v obýváku. Penthouse Adriana Portelliho v 57. patře v australském Melbourne nikoliv, McLaren Senna GTR tam tak putoval jeřábem.

Foto: McLaren

McLaren Senna GTR (Ilustrační foto)

Článek

Vzniklo jich pět stovek a třebaže by všem jistě slušelo, kdyby je jejich majitelé proháněli po závodních tratích, spousta nejspíš bude jezdit jen výjimečně a většinu času bude trávit v klimatizovaných garážích.

Řeč je o McLarenu Senna, hypersportu pojmenovaném po jednom z nejslavnějších pilotů formule 1 všech dob Ayrtonu Sennovi.

Alespoň ale budou mít fyzickou možnost vyjet - na rozdíl od jednoho oranžovobílého kousku v ostřejším provedení GTR, který si jeho majitel Adrian Portelli nechal umístit do obýváku v 57. patře nejnovějšího mrakodrapu v Melbourne.

Mrakodrapu, jehož součástí není výtah pro auta jako u některých jiných luxusních bytových domů.

Vůz tak putoval na své místo jeřábem a k procesu bylo potřeba zastavit dopravu v polovině ulice. Je tedy krajně nepravděpodobné, že by v dohledné době fungoval jako něco jiného než dekorace. Ba dokonce Portelli zmiňuje, že pokud byt někdy prodá, auto nejspíš půjde s ním.

Senna GTR je s aktuální cenou na trhu ojetých aut okolo dvou milionů dolarů (cca 44 milionů korun) vážně drahý vůz, ovšem ve srovnání s hodnotou Portelliho nového penthousu je to opravdu „jen“ dekorace.

Byt stál 39 milionů australských dolarů, tedy asi 566,3 milionu korun. Aspoň vyzdvihnutí mclarenu už tak bylo podle webu 7 News Australia, který zprávu přináší, v ceně.

Proč McLaren nespěchá do elektromobility? Pravidla nejsou jednoznačná

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám