Hlavní obsah

MG a Rover se zase možná spojí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle posledních zpráv začaly znovu námluvy značek MG a Rover. Tentokrát se u jednacích stolů však nemluví anglicky, ale čínsky. Obě značky totiž vlastní čínské automobilky Nanjing Automobile Corporation a Shanghai Automotive Industrial Corpopartion (SAIC).

Článek

Oba mamutí koncerny jsou si vědomy, že spojení by jen prospělo, a to nejvíce nákladům. Jak MG TF, který vyrábí Nanjing v Logbridgi, [celá zpráva] tak i Roewe 750 (dříve Rover 75) od SAIC [celá zpráva] mají mnoho společných komponent.

Podle zpráv publikovaných v deníku China Daily Newspaper se již obě strany setkaly a šéf SAIC Hu Maoyuan dokonce řekl, že tuto spolupráci by měla posvětit čínská vláda.

Obě automobilky touží proniknout na západní trhy, kde by se mohly jejich výrobky tak notoricky známé uplatnit. Kdyby se čínská vláda zaručila za tuto výrobu, mohlo by s jednat o vznik nové, sice čínské, ale ryze evropské značky.

Reklama

Související témata:

Související články

Čínský Roewe 750 s vodíkovým pohonem

Automobil Roewe 750 je prý již téměř připraven s pohonem na palivové články. Čínský výrobce Nanjing technologii vodíkového pohonu připravil společně s čínskými...

Automobilka Nanjing zahájila výrobu vozů MG

Když Rover zkrachoval, stala se ze značky skládačka, o které nikdo přesně nevěděl, komu vlastně patří. Jedním z kusů značky byla i divize MG Rover, kterou...

Výběr článků

Načítám