Hlavní obsah

Mezi fotbalisty je nejoblíbenější značkou Mercedes

– LISABON

Čím jezdí fotbalisté? Až na pár výjimek drahými a luxusními vozy. Mezi českými fotbalisty se těší z automobilů největší oblibě značka Mercedes. Z třiadvaceti hráčů na šampionátu ho má v garáži osm hráčů.

Foto: Dana Ehlová

Doc. PhDr. MgA. František Vaníček, Ph.D. (vpravo) a sedmička studentů-varhaníků, kteří se představili na předvánočním koncertu hudební katedry UHK.

Článek

V jejich rodinách bývají většinou dvě vozidla, přičemž to menší zpravidla mívají manželky a samotní fotbalisté si kolikrát nemohli ani vzpomenout na jeho značku. Někteří fotbalisté mají auta zapůjčená od sponzorů nebo koupená se slevami od nich, jiní prostě vyslyšeli hlas svého srdce.

Ve výbavě hráčů na evropském šampionátu nechybějí motoristické časopisy, pravidelně surfují po internetových stránkách s automobily a vedou kolem nich opravdu vášnivé diskuse.

Šmicer: Auta nás dost baví

"Auta nás pochopitelně dost baví. Když si mohu dopřát kvalitní vůz, tak si ho pořídím, ale nejde o nějaký rozmařilý luxus, prostě auto musí sloužit a dobře vypadat. Dotváří image fotbalisty," vysvětloval vztah k automobilům Vladimír Šmicer. Právě on patří do osmičky "stáje" Mercedes, protože jeho hlavním vozem je Mercedes CLK 500.

Stejný typ v černé barvě zdobí i garáž Milana Baroše a Jana Kollera. Petr Čech jezdí s Mercedesem C320, René Bolf s Mercedesem C 220, Marek Jankulovski má typ SLK 500, Karel Poborský SL 500 a k němu si pořídil ještě Lexus RX 300. Tomáš Rosický si užívá Mercedes CLK 500. Kapitán týmu Pavel Nedvěd má rovněž Mercedes SL 500, ale také Alfu Romeo 166 a chystá se na některé z nových ferrari.

Porsche zmizelo

S Alfou Romeo 166 jezdí i Zdeněk Grygera, Tomáš Galásek brázdí Nizozemsko Jeepem Cherokee, Martin Jiránek si vybral Lexus SC 430. Jaromír Blažek se prohání v Audi A4, Roman Týce zase v Audi A6. Tomáš Ujfaluši se zhlédl v Mini Cooperu 5, Antonín Kinský chválí zase Opel Vectra, stejně jako Pavel Mareš. Štěpán Vachoušek nedá dopustit na Nissan Extreme.

V reprezentační stájí nechybí ani Škoda, zastoupená Superbem ve vlastnictví Marka Heinze. Tomáš Hübschman si pořídil Peugeot 607. Jaroslav Plašil má sice také vůz této francouzské značky, ale mnohem menší typ 206. Davidu Rozehnalovi prý dokonce bohatě stačí VW Golf. Tím, že nebyl povolán Jiří Štajner, vymizela z reprezentace značka Porsche, která je mezi fotbalisty také velmi oblíbená. Z uvedených vozů je vidět, že zatímco svobodní více holdují rychlým autům, ženatí už víc koukají na rodinné pohodlí.

Reklama

Výběr článků

Načítám