Hlavní obsah

Mercedes zvažuje menší verzi třídy G

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Mercedes-Benz přijde podle některých zdrojů s menší verzí svého off-roadu třídy G. Mohla by tak vzniknout konkurence například pro oblíbený dvoudveřový Ford Bronco.

Foto: Mercedes-Benz

Koncept Mercedes-Benz Ener-G-Force

Článek

Se zprávami o menší verzi populárního off-roadu G-vagon přišel německý web Handelsblatt, který se odkazuje na své důvěryhodné zdroje z blízkosti vedení automobilky Mercedes-Benz. Novináři spekulují, že nápad na menší terénní auto pochází od samotného výkonného ředitele Mercedesu Ola Källeniuse a jeho premiéra by mohla přijít už v roce 2026.

Foto: Mercedes-Benz

Koncept Mercedes-Benz Ener-G-Force

Menší třída G by podle některých zdrojů mohla dorazit na sdílené platformě MMA, nikoli na stejném podvozku jako větší sourozenec. Spekuluje se o tom, že ponese název GLG a vytvoří kompaktní dvojici s „géčkem“, podobně jako Ford Bronco a menší Bronco Sport.

Některé zprávy hovoří i o tom, že menší varianta by mohla mít i nižší světlou výšku a horší jízdní vlastnosti v terénu. Praktičtější by naopak byla ve městech. Inspirací může být koncept Ener-G-Force z roku 2012.

Co se pohonu týče, Mercedes bude i u většího G brzy přecházet na elektřinu s modelem EQG, takže se dá předpokládat, že menší verze by byla také elektrická, což by naznačovalo i využití elektrické platformy MMA.

Mercedes ukázal interiér nové třídy E, svou obrazovku má i spolujezdec

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám