Hlavní obsah

Mercedes odpískal divokou kombinaci SUV a sedanu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncept Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, představený v roce 2018, již není v plánu pro sériovou výrobu. Německé noviny Handelsblatt uvádějí, že automobilka už nepočítá s vozem, který by byl zčásti sedanem, zčásti SUV. Záměrem bylo spojit dva nejoblíbenější styly karoserie v Číně a vytvořit nový segment nazvaný Sport Utility Sedan (SUS).

Foto: Mercedes-Benz

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury (2018, koncept)

Článek

Tři zdroje uvnitř automobilky citované listem Handelsblatt uvedly, že projekt byl buď zrušen, nebo pozastaven na neurčito.

Rozhodnutí bylo údajně přijato před několika měsíci, předchozí plán počítal s prodejem vozu v Číně kolem roku 2025. Měl se vyrábět výhradně v Pekingu na platformě EVA2 používané velkými modely rodiny EQ.

Mercedes ve svém prohlášení přiznal, že vývoj SUS má pauzu, protože auto je příliš složité a nákladné na výrobu. Společnost tvrdí, že už má v Číně na prodej spoustu elektromobilů, které pokrývají všechny důležité segmenty: „Rozhodli jsme se nepokračovat v projektu dalšího vozidla specifického pro Čínu založeného na architektuře EVA2,“ uvedl mluvčí firmy.

Elektrický koncept s 24palcovými koly ve stylu turbíny a předním kufrem, který měl dělené otevírání, disponoval pohonem všech kol s výkonem 738 koní ze čtyř motorů, které čerpaly šťávu z akumulátoru pod podlahou s využitelnou kapacitou asi 80 kilowatthodin.

Nekonvenčně tvarovaný vůz měl být impozantně velký, 5260 milimetrů dlouhý, 2110 mm široký a 1764 mm vysoký.

Nejde o jediný koncept značky Maybach, který se výroby nedočká, rovněž opulentní Mercedes-Maybach 6 z roku 2016 a odvozený kabriolet uvedený o rok později zůstanou v depozitáři.

To však neznamená, že Mercedes-Benz nechystá rozšiřování své luxusní divize. Maybach připravuje svou verzi roadsteru SL, který doplní portfolio vedle sedanu třídy S, GLS a SUV EQS.

Kladivo na Rolls-Royce, Mercedes v Číně ukázal koncept obřího SUV

AutoMoto

První model luxusní řady Mercedes Mythos dorazí v příštím roce

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám