Hlavní obsah

První model luxusní řady Mercedes Mythos dorazí v příštím roce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka Mercedes-Benz plánuje vytvořit ještě luxusnější sérii vozů, která dostane označení Mythos. V hierarchii by se modely měly dostat ještě nad značku Mercedes-Maybach.

Foto: Mercedes-Benz

Ilustrační foto

Článek

Již v květnu 2022 automobilka Mercedes-Benz oznámila, že plánuje vytvořit luxusní sérii vozidel Mythos, která by měla tvořit vlastní divizi a značku, podobně jako Maybach. Od té doby se však o ultraluxusním projektu téměř nemluvilo.

Změnu měl přinést až dokument hodnotící finanční výsledky automobilky za rok 2023, podle kterého by první model Mythos měl dorazit v roce 2025, jak upozorňuje Motor1

Prvním modelem značky by měl být upravený roadster SL, který se nyní prodává pouze jako Mercedes-AMG, v budoucnu by se ale měl dočkat i verze Mercedes-Maybach.

Model Mythos pak bude zřejmě ještě luxusnější a okázalejší verzí, ostatně i podle dřívějších prohlášení automobilky by tato nová divize měla vytvářet vysoce exkluzivní a sběratelské vozy. Produkce se tak očekává jen v malých počtech a prodej zřejmě jen preferovaným zákazníkům. Tomu bude zřejmě odpovídat i cenovka.

Už modely Maybach přitom nabízejí záplavu luxusu a okázalosti, což automaticky vytváří otázku, zda je ještě luxusnější značka vůbec potřeba.

Za rok 2023 ale prodeje divize Maybach vzrostly o 19 procent, což je při cenách těchto vozů (v řádech milionů) úctyhodný výsledek. Mercedes tak evidentně věří, že má stále příležitost oslovovat nové zákazníky.

Ostatně nabídku prémiových vozů nerozšiřuje pouze Mercedes-Benz. Také skupina BMW se chystá na další krok v prémiovém segmentu. Zatímco úplným vrcholem zůstávají vozy Rolls-Royce, prostor mezi luxusními BMW a vozy Rolls-Royce by měly vyplnit vozy značky Alpina, kterou mnichovská automobilka převzala v roce 2022.

Chorvatské město nechalo na památku ekonomických migrantů vytesat kamenný Mercedes

AutoMoto

Autem roku 2024 v České republice se stal Mercedes-Benz třídy E

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám