Hlavní obsah

Mercedes chystá zakřivený displej přes celou palubní desku

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svůj debut si v nejbližších dnech odbude nejnovější technologická vychytávka z dílny automobilky Mercedes-Benz. Jednat se bude o displej Hyperscreen, který má dorazit jako volitelná výbava v elektrickém SUV EQS a pokrývat má celou palubní desku.

Foto: Mercedes-Benz

Teaser na displej Hyperscreen od Mercedes-Benz

Článek

Mercedes-Benz MBUX Hyperscreen je německý informační systém zcela nové generace, který si premiéru odbude už 7. ledna příštího roku, a to konkrétně na online konferenci k veletrhu spotřební elektroniky. Automobilka zatím ohledně použité technologie poměrně mlží, ale už uvedla, že software hojně využije umělé inteligence.

Mercedes-Maybach představuje vrchol třídy S, namasíruje dokonce i lýtka

AutoMoto

Název Hyperscreen poměrně jasně vystihuje hlavní vlastnost obrazovky, protože se táhne po celé délce palubní desky, možnost využívat ho tak bude moci velmi pohodlně i spolujezdec. Systém MBUX zažije premiéru jako volitelná výbava chystaného čistě elektrického SUV EQS. K zařazení do výbavy dojde podle serveru Motor1 až na konci roku 2021.

Němci hovoří o systému jako o jednom z nejinovativnějších vynálezů, který v posledních letech přestavili. Jasné je, že chtějí konkurovat jiným elektromobilům, které také vsadily na téměř kompletní digitalizaci interiéru. Podobnou, ale zřejmě skromnější cestou se vydalo například Porsche u modelu Taycan.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám