Hlavní obsah

Mercedes postupně přestane nabízet manuální převodovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Mercedes-Benz uvedla, že od roku 2023 začne postupně z trhu stahovat možnost manuálního řazení u svých modelů. Podle mluvčího společnosti za to může nízká poptávka a změna vkusu zákazníků.

Foto: Mercedes-Benz ČR

Mercedes-Benz C 220 d

Článek

Manuálnímu řazení postupně zvoní hrana v obecném slova smyslu. Řada řidičů už v dnešní době volí spíše automatické převodovky, pro automobilky je podobná cesta jednodušší a u elektrifikovaných vozidel v podstatě nezbytná.

Mercedes Vision AMG: Futuristický koncept předpovídá budoucnost aut z Affalterbachu

AutoMoto

Mercedes-Benz se i proto rozhodl, že od příštího roku postupně manuální řazení ze své nabídky začne postupně stahovat. Ostatně ve většině jeho modelů už se vyskytovaly jen automatické převodovky, výjimkou byly jen kompaktní třídy A, B a CLA. I z nich ale tato možnost zmizí. Na vině je nízká poptávka.

O situaci v Mercedesu se takto vyjádřil webu Automobilwoche mluvčí společnosti, který tak navázal na slova šéfa vývoje Marcuse Schaeffera, který o konci manuálů hovořil už v roce 2020.

Mercedes-Benz potvrdil škrtání mezi malými auty, přibude ale Maybach SL

AutoMoto

Rozhodnutí je to očekávané i logické, protože Mercedes podle svých plánů postupně do konce tohoto desetiletí přejde pouze na výrobu čistě elektrických modelů.

Anketa

Jaké řazení v autě upřednostňujete?
Manuální za všech okolností
28,1 %
Podle toho, k čemu je auto vhodné
27,6 %
Automatické za všech okolností
44,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 352 čtenářů.

Reklama

Související články

Mercedes poutá na nové GLC

Mercedes zveřejnil první upoutávku na SUV třídy GLC nové generace. Zcela se ukáže při premiéře 1. června.

Výběr článků

Načítám