Hlavní obsah

Mazda CX-5 má po faceliftu

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mazda oficiálně představila modernizovanou verzi svého SUV CX-5, které je na trhu už od roku 2017. Facelift přichází jako mezistupeň předtím, než japonská automobilka představí novou generaci oblíbeného modelu.

Foto: Mazda

Mazda CX-5 po faceliftu

Článek

Letos už Mazda model CX-5 mírně zmodernizovala. I tak ale na svět unikly snímky ještě razantnějšího faceliftu, který se nyní představil i oficiální cestou. Vylepšení se vůz dočkal v exteriéru, ale i uvnitř. Překvapení se ale nekoná u motorizací.

Mazda chce údajně vodík spalovat, ne z něj vyrábět elektřinu

AutoMoto

O modernizovaných motorech Mazda ve svém oficiálním prohlášení nepíše ani slovo, proto musíme předpokládat, že zde se nic nezměnilo. Pod kapotou tak zůstaly benzínové čtyřválce a dieselové motory s technologií Skyactiv.

Nejvýraznějšími změnami proto tradičně prošel vzhled auta. Jiný je přední nárazník a LED světlomety. V interiéru pak přibyla přihrádka na bezdrátové dobíjení telefonu, nová sedadla a infotainment s 10,25palcovým displejem.

Test Mazdy CX-5 Edition 100: Ideál jen na papíře

Testy

Mazda pak upravila například nabídku výbav, kde přibyly hned tři nové úrovně. Jedná se o verze Newgroud, Sport Black a GT Sport. Každá z nich přidá vozu jiné prvky vzhledu nebo specifickou výbavu. Novinkou je i volič jízdních režimů Mazda Intelligent Drive select.

Do prodeje by se měla novinka vydat začátkem roku 2022, ceny pro český trh zatím nebyly odhaleny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám