Hlavní obsah

Masově vyráběné vodíkové BMW by mohlo dorazit v roce 2025

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW se údajně odhodlá k masové výrobě vlastního modelu na vodík. V rámci spolupráce s Toyotou by takový vůz mohl být na trhu už do roku 2025.

Foto: BMW

BMW iX5 Hydrogen

Článek

BMW už má s vodíkem své plány, po konceptu v minulém roce dokonce německá automobilka představila produkční SUV iX5 Hydrogen, které se má v malých počtech vyrábět už v letošním roce. Web Nikkei Asia zjistil, že BMW to s vodíkem myslí skutečně vážně.

Elektromobily nejsou všemocné řešení, říká šéf Výzkumného institutu Toyoty

AutoMoto

Šéf prodeje BMW Peter Nota se webu svěřil, že masový prodej BMW modelů s vodíkovými palivovými články by mohl začít už v roce 2025. Prozradil také, že se pravděpodobně bude jednat o SUV, vzhledem k velké popularitě tohoto segmentu.

Zprávy také hovoří o tom, že by se BMW mělo při náročném vývoji spojit s japonským gigantem Toyotou, která už na trh dodává vodíkový sedan Mirai. Obě automobilky ostatně společně vyvinuly třeba vodíkové BMW 5 GT jako prototyp.

Vodíkové BMW iX5 na autosalonu v Mnichově sveze návštěvníky

AutoMoto

Vedení BMW údajně vidí ve vodíku velký potenciál a způsob, jak se vyrovnat s některými nevýhodami pohonu na elektřinu. „Věříme v důležitý význam různých technologií, ať už se jedná o bateriové elektromobily, nebo vodíková auta a potažmo i hospodárné spalovací motory,“ dodal Nota.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie převzala prvních deset BMW řady 5

Prvních deset z celkových sedmdesáti BMW řady 5 převzala Policie ČR v pátek od dealera Stratos Auto. Sloužit budou v označených i neoznačených variantách.

Výběr článků

Načítám