Hlavní obsah

Policie převzala prvních deset BMW řady 5

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prvních deset z celkových sedmdesáti BMW řady 5 převzala Policie ČR v pátek od dealera Stratos Auto. Sloužit budou v označených i neoznačených variantách.

Policie převzala prvních deset BMW řady 5Video: BMW Stratos Auto

 
Článek

Polovina vozů je v provedení pro dohled na dálnicích v barvách policie a druhá pro vysokorychlostní pronásledování bez označení a se skrytým výstražným zvukovým a rozhlasovým zařízením.

Všechny vozy disponují například zvláštním výstražným vizuálním a zvukovým zařízením, speciální zástavbou včetně úložného prostoru a pracovní desky, nezávislým kamerovým systémem a měřičem rychlosti.

Policie převzala první část ze stovky nových land cruiserů

AutoMoto

Pod označením BMW 540i xDrive Touring se skrývá řada 5 v karoserii kombi se zážehovým řadovým šestiválcem o zdvihovém objemu tří litrů.

Foto: BMW Stratos Auto

Policejní BMW 540i xDrive Touring

Motor je přeplňován turbodmychadlem a asistuje mu také mildhybridní jednotka. Výkon činí 245 kW (333 k). Skrze osmistupňovou samočinnou převodovku pohání všechna kola. Součástí výbavy je také adaptivní podvozek.

Českým Autem roku je opět BMW, tentokrát elektrické

AutoMoto

„Nová vozidla BMW jak v komerčním provedení, tak i v provedení Policie ČR budou zařazena zejména na dálničních odděleních jednotlivých krajských ředitelství policie a na celorepublikovém útvaru služby dopravní policie, tedy u Speciálního oddělení dohledu Čechy a Morava,“ dodal ředitel služby dopravní policie Jiří Zlý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám